Loading...
Over ons2018-08-20T18:17:58+00:00

Ons verhaal

HET BEGIN

Bij hen hebben we veel informatie ingewonnen over de voordelen maar zeker ook over de nadelen van de hond. De Weimaraner heeft een lief karakter, is sportief en is mooi. De keus was snel gemaakt.

We hebben een adres gekregen van een Nederlandse fokker in Noord-Holland. Daar hebben we contact mee opgenomen en na negen maanden wachten kwam het verlossende telefoontje dat er een puppie voor ons zou zijn. Vanaf het moment dat Luna geboren was, hebben we de deur platgelopen. Wim en Gerda hebben ons veel informatie over de Weimaraner gegeven.

De eerste twee bezoeken hebben we het gevoel gehad dat we op “sollicitatie” waren en getest werden of we wel geschikt zijn om een Weimaraner te nemen. Dit is wat we zeer gewaardeerd hebben. Zij willen immers dat de hond goed terecht komt.

Ons verhaal

ZOALS DE TIJD GING

In de daaropvolgende jaren hebben Luna en ik meerdere cursussen gevolgd. Bij ons werd al snel duidelijk dat we met Luna wel een nestje wilde fokken wanneer de tijd rijp was. Ik ben toen begonnen met het aanvragen van een kennelnaam en hebben ons verder verdiept in het ras. Ook heb ik den odige opleidingen en workshops gevolgd. We hebben ook goed nagedacht over wat de doelstelling voor ons zou zijn en we wilden graag dicht bij het echte doel van het ras blijven dus de echte jachthond, een hond die goed in elkaar zit, een mooi gelijkmatig karakter heeft en ook zich laat gelden in de jachtpraktijk.

We proberen in onze lijn aandacht te geven aan het exterieur, het karakter, en vooral ook nog het jachtinstinct, want de weimaraner is bovenal een veelzijdige jachthond en wij willen dat in onze lijnen tot uiting brengen. Onze honden zijn allemaal bejaagd in de praktijkjacht, zowel op veld als drijvend op grofwild in het bos. Ook worden ze ingezet op wedstrijden wij hebben al ons leven lang honden en zijn ons de laatste jaren intensiever met de hondenjachtsport bezig gaan houden.