Wat is Detectie?

Detectie is een vorm van neuswerk waarbij we een hond een bepaalde aangeleerde geur te zoeken.Het is een geweldige manier om je hond mentaal uit te dagen en in zijn natuurlijke behoefte te voorzien om zijn neus te gebruiken. Het is zeer vermoeiend als ook ontspannend voor de hond. Je leert heel goed op de lichaamstaal van je hond te letten en zo worden jij en je hond een beter team.

We kennen het bijvoorbeeld ook van de douane honden op Schiphol die worden ingezet voor narcotica. Tijdens lessen detectie leer je de hond een zelf gekozen geur aan. Er zijn hierbij veel mogelijkheden, zoals koffie,kardamon, steranijs, kruidnagel, wiet etc.
Als je bij mij komt trainen, gaan wij samen kijken naar welke geur bij jullie past. Uiteindelijk is het ook mogelijk meerdere geuren met de hond aan te leren, maar in het begin gebruiken we er uiteraard maar 1.

Naast het aanleren van een geur is het belangrijk dat de hond een duidelijk melding heeft wanneer hij de geur gevonden heeft. We gaan dus ook veel tijd besteden aan het aanleren van de juiste alert. Zonder een duidelijke melding zal het voor de jullie lastig zijn om in een later stadium zelfstandig zoekingen te doen.

Detectie is geschikt voor alle rassen en leeftijden. Ook honden met een lichamelijke beperking kunnen de lessen volgen. Daarnaast zijn ook honden met gedragsproblemen welkom, zoals uitvallen naar mensen of naar honden. Informeer naar alle mogelijkheden bij mij.

Op dit moment wordt de basisles gegeven in een binnenlocatie op afspraak ( in de doordeweekse avonden, woensdag gehele dag , vrijdagmiddag en op zondagochtend). Detectie wordt altijd als priveles gegeven.

kosten