Bij de jacht/apporteer training kunnen we eventuele problemen behandelen of de gehele opbouw behandelen vanaf het begin.
ook hier is het maatwerk op aanvraag, locaties zijn dus in overleg. verschillende locaties hebben verschillende sterke punten.

Wat is jachttraining?
Op dit moment mogen alleen honden uit de jachthondengroep en kruisingen die sterk lijken op jachthonden met officiële jachtproeven meedoen. Het wordt ook steeds moeilijker om toestemming te krijgen om met groepen op geschikte locaties te trainen en om proeven af te leggen. Ook zijn er veel mensen die niet met dood wild zoals konijnen en eenden willen trainen, dus vandaar dat ik beide combineer op wens uiteraard met wild en anders hoofdzakelijk met dummy’s

Wat is apporteersport?
Apporteersport is een hondensport, waarbij het appèl, de wil om voor de baas te werken (will-to-please), doorzettingsvermogen en intelligentie van de hond en van de baas op de proef worden gesteld. De apporteersport is geënt op de jachthonden sport.De door de Federatie Hondensport Nederland georganiseerde wedstrijden zijn opengesteld voor alle honden en de proeven zijn zodanig aangepast dat deze voor alle honden uitvoerbaar zijn. Zo mag er gebruik worden gemaakt van zowel houten als kunststoffen apporteerblokken en van dummy’s. De proeven zijn zo gemaakt dat zij in veel gevallen op de trainingsvelden van de hondenscholen kunnen worden afgelegd. Hierdoor kunnen de trainingen ook op gewone velden plaatsvinden.

Apporteren en/of jacht is een sport waar zowel hond als baas van genieten!

de priveles kan ( in de doordeweekse avonden mits het nog licht is, woensdag gehele dag , vrijdagmiddag en op zondagochtend) ingepland worden.

kosten