Ons verhaal

HOE HET ALLEMAAL BEGON

Wij zijn Mona en Ronald Lispet. In 2004 Gingen we kijken voor een geschikte hond voor ons. Ik had de mogelijkheid gekregen om minder te gaan werken en we besloten dus dat het eindelijk tijd was om onze langgewenste droom in vervulling te laten gaan. Maar welk ras?

Na lang wikken en wegen hadden we de voorlopige keuze gemaakt, het zou waarschijnlijk een Weimaraner moeten worden. Het karakter en de kwaliteiten van dit ras spraken mij het meest aan. Vrienden van de familie hadden toevallig 2 van deze honden. Bij hen hebben we veel informatie ingewonnen over de voordelen maar zeker ook over de nadelen van de hond. De Weimaraner heeft een lief karakter, is sportief en is mooi. De keus was snel definitief gemaakt.

We kregen van hun een adres van een Nederlandse fokker in Noord-Holland. Daar hebben we toen contact mee opgenomen en na ongeveer 10 maanden wachten kwam het verlossende telefoontje dat er een pup voor ons zou zijn.

De eerste twee bezoeken hadden we het gevoel dat we op “sollicitatie” waren en getest werden of we wel geschikt zijn om een Weimaraner te nemen. Dit is wat we zeer gewaardeerd hebben. Zij willen immers dat de hond goed terecht komt. Dit principe voeren we zelf ook als we een nestje hebben en de honden moeten toewijzen, want de Weimaraner is geen gewone “huis, tuin en keuken” hond maar een echt passievolle jachthond.

Vanaf het moment dat Luna geboren was, hebben we de deur platgelopen bij de fokkers Wim en Gerda. Ook hebben zij ons nog veel info gegeven wat we moeten doen om de hond gelukkig te houden, we mochten de pup niet zelf uitkiezen maar die werd na een puppytest toegewezen.

Ons verhaal

HOE HET VERDER GING

In de daaropvolgende jaren hebben Luna en ik meerdere cursussen gevolgd. Bij ons werd al snel duidelijk dat we met Luna wel een nestje wilde fokken wanneer de tijd rijp was. Ik ben toen begonnen met het aanvragen van een kennelnaam en hebben ons verder verdiept in het ras. Ook heb ik den odige opleidingen en workshops gevolgd. We hebben ook goed nagedacht over wat de doelstelling voor ons zou zijn en we wilden graag dicht bij het echte doel van het ras blijven dus de echte jachthond, een hond die goed in elkaar zit, een mooi gelijkmatig karakter heeft en ook zich laat gelden in de jachtpraktijk.

We proberen in onze lijn aandacht te geven aan het exterieur, het karakter, en vooral ook nog het jachtinstinct, want de weimaraner is bovenal een veelzijdige jachthond en wij willen dat in onze lijnen tot uiting brengen. Onze honden zijn allemaal bejaagd in de praktijkjacht, zowel op veld als drijvend op grofwild in het bos. Ook worden ze ingezet op wedstrijden wij hebben al ons leven lang honden en zijn ons de laatste jaren intensiever met de hondenjachtsport bezig gaan houden.